Hakkımızda

Çayyolu Kültür, Sanat ve Edebiyat (KSE) Derneği'nin amacı; kültürü, sanatı ve edebiyatı sevdirmek, çevre ve ekolojik sorunlar için cözümler üretmek, eğitim, sağlık ve kültürel etkinliğin arttırılmasına çalışmak, tarihi ve kültürel yapıların korunması için gerekli iletişimi saglamak, konferans vs duzenlemektir.

"Efendiler!. Hepiniz mebus olabilirsiniz, vekil olabilirsiniz, hatta reisicumhur olabilirsiniz, fakat sanatkâr olamazsınız hayatlarını büyük bir sanata vakfeden bu çocukları sevelim..."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Our Mission

Görevimiz

Çayyolu Kültür Sanat Edebiyat Derneğimiz çok önemli amaçlar düşünülerek kurulmuştur.

Kültür ve oluşturan alt ögeler toplumun yakıcı gereksinimleridir. Yurttaşların hak ve yükümlülüklerinin bu gereksinimin bilimsel ölçütlere uygun biçimde karşılandığı düzeye göre sağlıklı gelişeceği, demokrasinin sözde olmaktan çıkıp işlerlik kazanacağı, güvenli yaşamın güçleneceği genel kabul görmüş açık gerçeklerdir.

Bu bağlamda kuşaklar arasında gençlere aktarmamız gereken anlamlı kültürel değerler Bilge Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve 100. yaşına eriştiğimiz Cumhuriyetimizin bilimsel öğretisidir.

Arşivlerden Atatürk fotoğrafları.jpg
Atatürk Tema Fotoğrafı.png

Görüşümüz

Çayyolu Kültür Sanat Edebiyat Derneğimiz uzun erimli kültürel çalışmaları amaçlamaktadır.

Bugünden yarına ivedi işlerin değil, sağlıklı, kalıcı, köklü çabaların kuruluşuyuz. Planlarımız, tasarılarımız nitelikli, çağcıl bir kitle yaratmaya yöneliktir. Başarımızın başlıca yolu ise dil, edebiyat, resim, yontu (heykel), müzik, sinema, oyun (tiyatro) alanlarında halkımızı, özellikle de gençlerimizi yeteneklerini keşfedecekleri ve özgürce geliştirecekleri ortamlara kavuşturmaktır. Bu yönde öz, arı, yalın Türkçemize de gereken özeni gösteriyoruz, gelecekte de göstereceğiz.

Şimdi Desteğinize İhtiyacımız Var!